Intervju sa online apoteka – benu.rs

Benu.rs

Ko smo mi?
BENU je Nemački lanac apoteka rasprostranjen na preko 420 lokacija širom Srbije. 16. marta 2021. godine lansirali smo novi kanal prodaje, BENU online shop (shop.benu.rs). Već u decembru 2021, BENU shop je prepoznat od strane korisnika i stručnog žirija Ecommerce asocijacije i dobitnik je dve prestižne nagrade i to u kategorijama Beauty, Health and Wellbeing Online Store of the Year, kao i Fastest Growing eCommerece.

Naš koncept je
Online postaje sve aktuelniji kanal prodaje, a naš koncept je od samog početka da se korisnicima online usluge ponude kvalitetni brendovi po odličnim cenama, a poseban akcenat stavljamo na svetski priznate dermokozmetičke brendove i suplemente domaćih i stranih proizvođača. Takođe, naš asortimana čine i ekskluzivni proizvodi aktuelni samo kod nas.

Naš asortiman
Danas se na virtuelnim policama nalazi preko 10.000 proizvoda, a potrebe i želje naših kupaca usmeravaju nas u dalji pravac razvoja. Zato mi prilagođavamo naše ponude i asortiman potrebama naših korisnika ali i uvodimo i nove usluge kao dodatni benefit za njih.

Po čemu se razlikujemo
Naši korisnici mogu sami da odaberu način dostave: na kućnu adresu, da preuzimu u odabranoj apoteci i to u roku od samo 2h ili u roku od 24 do 48h.

Više od kupovine
Posetioci sajta imaju mogućnost i da putem online usluge Pitajte farmaceuta upute pitanje BENU farmaceutima. Na sva stručna ili informativna pitanja naši farmaceuti odgovaraju u najkraćem roku. Takođe smo, na benu online kanalu razvili i BENU blog koji rešava nedoumice po različitim pitanjima i temama.

Mi ne stajemo
Inovativnost i konstantno unapređenje usluga, doprinelo je tome da BENU shop postane jedna od vodećih farmaceutskih online prodavnica na teritoriji Srbije. Liderska pozicija zahteva stalno usavršavanje i prilagođavanje novim okolnostima na čemu ecommerce tim vredno radi.

Šta će se dešavati u budućnosti? Očekujte brojna iznenađenja i nove usluge koje će online kupovinu učiniti još boljom. Zato prepručujemo poseti shop.benu.rs i poruči sve!

Za one koji nisu znali…

BENU apoteke su lanac apoteka koje 8 godina posluju na teritoriji Srbije. Deo smo nemačke kompanije PHOENIX Group, jedne od regionalno najvećih veleprodaja. Svoju poziciju gradili smo kroz prepoznatljiv, otvoren koncept apoteka, a širenjem mreže došli smo na preko 420 lokacija.

Praćenjem trendova, radom i ulaganjem u korisničko iskustvo, uz osluškivanje onoga šta naši pacijenti žele, postali smo najveći i najpoznatiji lanac apoteka u Srbiji.

Za one koji znaju…

U skladu sa gore navedenim, a uz praćenje transformacije koju je srpsko tržište doživelo, tokom poslednje 3 godine razvili smo dva velika projekta.

Prvi je BENU Plus loyalty program, lansiran u decembru 2020. On danas broji preko 850 hiljada članova. Ponosni smo na kolege čiju su stručnost i kvalitet potvrdili upravo zadovoljni kupci i članovi BENU Plus loyalty programa.

Drugi veliki projekat je pokretanje BENU online shopa. U martu 2021. pokrenuli smo još jedan kanal prodaje koji danas nudi različite mogućnosti kupovine. Pored isporuke na kućnu adresu, kupci online shopa mogu odabrati preuzimanje porudžbine u željenoj apoteci. Cilj nam je da olakšamo dostupnost proizvoda našim pacijentima, te koristimo različite mogućnosti dostave kako bi oni bez prepreka, u najkraćem roku, dobili ono što žele.

Za one koji nas podržavaju…

Tim koji je započeo razvoj BENU shop projekta bio je sastavljen od 3 člana, a danas našu e-com snagu čini tim od 15 kolega sa tačno i precizno definisanim zadacima.

Namerno želimo da istaknemo kompletan tim jer samo sa maksimalnim angažmanom svakog pojedinca postižemo odlične rezultate nakon prve godine poslovanja, a danas možemo da kažemo da smo jedan od vodećih online shopova u Srbiji. U asortimanu BENU online shopa nalazi se preko 10.000 proizvoda, od kojih su neki ekskluzivni i nedostupni na drugim prodajnim mestima.

Za one koji nam veruju…

Naš uspeh na online kanalu prodaje je već u prvoj godini krunisan prestižnim nagradama HOT SPOT eCommerce Awards. Kao potvrdu za ostvarene rezultate, dobili smo dve nagrade: Beauty, Health and Wellbeing Online Store of the Year, kao i sponzorisanu nagradu OTP banke Fastest Growing E-Commerce Newcomer. Ponosni smo što je naš kvalitet i trud prepoznat ne samo od strane kupaca, već i profesionalaca iz domena digitalnog poslovanja.

Za one koji su radoznali…

Svaki uspeh motiviše nas da dodatno unapređujemo usluge koje nudimo. U predstojećem periodu u planu je integracija loyalty programa sa online shopom, mogućnost rezervacije lekova online, kao i brojne druge novine koje će korisničko iskustvo kupaca podići na viši nivo.

Radujemo se liderskoj poziciji i prilici da unapređujemo način funkcionisanja farmaceutskog tržišta. Ovo podrazumeva i veliku odgovornost, konstantno usavršavanje i prilagođavanje novim okolnostima koje mogu biti veoma zahtevne. Period pandemije naučio nas je da su adaptibilnost i brza reakcija ključ napretka. Dalji razvoj BENU online shopa takođe će ići u tom pravcu, u pravcu inovativnosti i novih rešenja.

Da li ste znali?

Srbija ima najveću populaciju od svih CEFTA tržišta.

Saznaj više

Newsletter pretplata

Dobijajte obaveštenja kada sledeći modul postane dostupan

.

Legal disclaimer: This geographical map is for informational purposes only and does not constitute recognition of international boundaries or regions; GIZ makes no claims concerning the validity, accuracy or completeness of the maps nor assumes any liability resulting from the use of the information therein.

North Macedonia

Stanovništvo 2057680
Stanovništvo od 16-64 godine 13992.22
Korišćenje interneta 85.3%
Internet kupci 53.5%
Valuta Macedonian denar
BDP po glavi stanovnika, PPP 21304.5

Albania

Stanovništvo 2777690
Stanovništvo od 16-64 godine 1861052
Korišćenje interneta 83.1%
Internet kupci 38.5%
Valuta Albanian lek
BDP po glavi stanovnika, PPP 19496.20

Serbia

Stanovništvo 6664450
Stanovništvo od 16-64 godine 43318.93
Korišćenje interneta 85.36%
Internet kupci 64.18%
Valuta Serbian dinar
BDP po glavi stanovnika, PPP 25061.9

Kosovo

Stanovništvo 1761980
Stanovništvo od 16-64 godine 11981.46
Korišćenje interneta 90%
Internet kupci 51%
Valuta European euro
BDP po glavi stanovnika, PPP 14971.20

Bosnia & Herzegovina

Stanovništvo 3233530
Stanovništvo od 16-64 godine 21664.65
Korišćenje interneta 83.38%
Internet kupci 41.31%
Valuta Bosnia and Herzegovina convertible mark
BDP po glavi stanovnika, PPP 20950.20

Moldova

Stanovništvo 2538890
Stanovništvo od 16-64 godine 17264.45
Korišćenje interneta 76%
Internet kupci 34%
Valuta Moldovan leu
BDP po glavi stanovnika, PPP 15719

Montenegro

Stanovništvo 617210
Stanovništvo od 16-64 godine 4011.87
Korišćenje interneta 88.36%
Internet kupci 32.13%
Valuta European euro
BDP po glavi stanovnika, PPP 28324.6

Resursni i informativni centar o ključnim aspektima e-trgovine za sve članice CEFTA

ECOMMERCE FOR ALL

Saznaj više Pogledajte sve podatke o e-trgovini
* Ova oznaka ne prejudicira stavove o statusu i u skladu je sa Rezolucijom SBUN 1244 i Mišljenjem Međunarodnog suda pravde o proglašenju nezavisnosti Kosova.

Implementator u Srbiji